Manas krustmātes izcilākā “mājas kūka”: nav jācep un tikai četras sastāvdaļas

Foto – ekrānuzņēmums

Pašgatavotas mājas kūkas ir vislabākās. Nekas nevar būt garšīgāks! Mana krustmāte dalījās ar savas kūkas recepti, kurai pat nav nepieciešama cepeškrāsns.

Un patiešām, ir tikai dažas, ļoti viegli pieejamas un ekonomiskas sastāvdaļas, lai varētu pagatavot šo kūku. Neticēsiet, kā no vienkāršām lietām var sanākt tik garšīgs deserts! Dalos ar recepti!

Sastāvdaļas:

“Selgas” cepumi – apmēram 600 grami
Pūdercukurs – 50 grami
Skābais krējums (vismaz 15% vai vairāk tauku %) – 700 grami
Banāni – 4 gab.

Foto – ekrānuzņēmums

Pagatavošana:

1. Skābajam krējumam bļodā sajauciet skābo krējumu un pūdercukuru. Sakuliet ar mikseri līdz sanāk viendabīga masa un nolieciet malā pastāvēt.

2. Sadrupiniet cepumus apmēram 0,5 cm lielos gabaliņos. Salieciet atsevišķā traukā un nolieciet malā.

Lasi vēl: Agronoma Ausekļa “zelta pieraksti”: 16 augi, kas ir visskaistākie un krāšņākie tieši rudenī (+ FOTO)

3. Sagrieziet banānus plānās šķēlītēs. Ņemiet kādu stikla salātu bļodu vai stikla cepšanas trauku, kurā būs ērti salikt kūkas sastāvdaļas. Tad izklājiet trauka dibenu ar pārtikas plēvi.

Foto – ekrānuzņēmums

4. Vispirms trauka apakšā lieciet cepumus. Virsū lejiet krējuma masu, pēc tam lieciet banānus. Kārtojiet šādā secībā slāņus tā, lai beigās paliktu krējuma masa, ar ko pārklāt kūkas virsmu. Attiecīgi – virsējo kārtiņu pabeidziet ar cepumiem, kam pāri lejiet krējuma masu.

5. Tad kūku lieciet ledusskapī, pārklājiet pāri pārtikas plēvi un ļaujiet tai nostāvēties vismaz 12 stundas, lai tā “iesūcas”. Pēc tam, kad šis laiks pagājis – uzmanīgi apgāziet kūku “kājām gaisā” un noņemiet plēvi. Virsū varat uzsmērēt nedaudz skābo krējumu ar cukuru sakultu un pārkaisīt ar sadrupinātu cepumu drupačām.

Kūka ir gatava baudīšanai!